Hönsen (fd kycklingarna) flyttade

Annons
Dela gärna

Till slut har åtminstone en del av hönshuset blivit beboligt. Så nu har hönsen fått flytta från svinstian.

Pumah har ett mycket stort hönsintresse. Hoppas fortfarande att det är godartat.
Pumah har ett mycket stort hönsintresse. Hoppas fortfarande att det är godartat.

Satte upp väggar längs hela drivningsvägen från stian till hönshuset. Försökte först få dem att gå helt frivilligt men de var inte på humör. Blev ett väldans flaxande.

Fas två var att locka dem med majs. Men de sprang bara ut en och en och tog majsen. Sen tillbaka till tryggheten i stian.

Annons

Fas tre var sopborsten. Den hade de lagom respekt för. Hälften kom snabbt på plats i nya bostaden. Tyvärr var det ett litet hörn på vägen och där fastnade fyra stycken. Stod bara med huvudet in i hörnet och verkade inte fatta vad som hände.

Fick lyfta upp dem en och en, vrida dem 45 grader och då såg de dörröppningen.

När vi åtgärdade problemet med hörnet hade det blivit en ny glipa i barrikaden och två hönor sprang in under några dörrar som stod lutade mot väggen. Det blev en hel del pillande innan jag lyckades få ut dem, under tiden hade en tredje höna hittat en ny utväg, men hon blev lättare att fånga.

Nu är alla lyckligt och väl på plats i nya bostaden. Jag har byggt en tillfällig hage utanför så i morgon blir det kycklingsläpp. Första gången de får gräs under fötterna. Om vädret är tjänligt förstås.

Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.