Uggleholken på plats

Annons
Det ser kanske inte så högt ut, men skenet bedrar. När man sår där uppe och försöker surra fast holken samtidigt som man med ena handen försöker hålla sig vid liv – så är det HÖGT. Lite snett blev det, det såg jag när jag kom ner. Men jag tror inte jag får några klagomål från eventuella hyresgäster.
Det ser kanske inte så högt ut men skenet bedrar. När man står där uppe och försöker surra fast holken samtidigt som man med ena handen försöker hålla sig vid liv – så är det HÖGT. Lite snett blev det, det såg jag när jag kom ner. Men jag tror inte jag får några klagomål från eventuella hyresgäster.

I söndags fick jag hjälp med att hissa upp holken och idag tillbringade jag någon timme uppe på stegen för att försöka fästa den ordentligt. Inte lätt. 

Jag byggde en kattuggleholk för ett tag sedan och har funderat en del på hur man fäster en uggleholk ordentligt. Jag vill helst undvika skruv och spik eftersom tallen en gång i tiden kommer att bli prima sågvirke. Och en stålspik kan vara riktigt farlig när den hamnar i sågen.

Til slut bestämde jag mig för att surra fast holken. Nu kommer den inte att ramla ner i alla fall. Men jag får fundera på om det kanske behövs lite justeringar i framtiden.
Til slut bestämde jag mig för att surra fast holken. Nu kommer den inte att ramla ner i alla fall. Men jag får fundera på om det kanske behövs lite justeringar i framtiden.

Har varit i järnhandeln och skaffat aluminiumspik, men tyvärr fanns den bara i dimensioner som passar små fågelholkar. Har sett en del skisser på hur man kan hänga holken i en grenklyka – men då gäller det att det finns en som passar.

Annons

Bestämde mig till slut för att surra fast holken. Det blir ingen lösning för evärderliga tider eftersom trädet kommer att växa och valla över repen, som inte håller kommer att hålla för alltid. Men nu sitter holken på plats i alla fall. Räknar inte med att det blir någon inflyttning i år, men ugglorna kan behöva lite tid att utvärdera de nya bostadsmöjligheterna.

Annons

Kommentera