9 bästa serierna Viaplay 2016

Annons
Dela gärna

Uppdaterad 2018-03-20 Efter första månaden kostar Viaplay 109 kr/månad. Det är mer än både HBO och Netflix. De unika kvalitetsserierna är få och det mesta hittar du billigare hos de andra streamingtjänsterna. Det finns egentligen bara två skäl att välja Viaplay (förutom House och Preacher): Det är om du gillar gamla säsonger av dokusåpor eller sport. Men för sporten får du betala en rejäl slant extra varje månad.  

1. House MD (Samtliga åtta säsonger på Viaplay Betyg på Imdb 8,8/10)

En extremt självupptagen – och genial – läkare löser medicinska mysterier på okonventionella sätt. Som en medicinsk Sherlock Holmes lägger han märke till detaljer och räddar människoliv samtidigt som han driver omgivningen till vansinne. Riktigt spännande och välskriven serie även om jag föredrar att spola förbi en del medicinska procedurer. House är det främsta skälet för mig att ha Viaplay.

2. Blacklist (Fem av fem gjorda säsonger på Viaplay Betyg på Imdb 8,1/10)

En ökänd kriminell som hållit i undan rättvisan i årtionden kliver in hos FBI och låter sig gripas. Han har mängder av information om kommande attentat och illdåd – men vägrar tala med någon annan än den nyutexaminerade agenten Elizabeth Keen. Det här är en serie där inte mycket visar sig vara vad man tror. Mängder av överraskande omsvängningar i handling, allianser och det man tror sig veta gör den här serien mycket sevärd.

Annons

3. Mad Men (Samtliga sju säsonger på Viaplay Betyg på Imdb: 8,6/10)

Sextiotalsnostalgi i en ständigt rökande, drickande och sexistisk verklighet. En riktigt bra serie om livet på en reklambyrå i en ständig kamp om reklamkonton. Man behöver inte varit vuxen på den tiden för att uppskatta miljöerna och karaktärerna som idag kan kännas lika exotiska som vilken medeltidsfilm som helst. Har man börjat följa Don Draper – så vill man fortsätta.

4. Walking Dead (Viaplay har sex av åtta säsonger – Betyg på Imdb: 8,7/10)

I väntan på sjunde säsongen, i USA rullar redan säsong åtta. Småstadspolisen Rick Grimes blir skjuten efter en biljakt, och när han vaknar upp på sjukhuset har världen som han kände till tagit slut. I jakten på sin familj möter han en mängd olika karaktärer. En zombie är förutsägbar – men den stora utmaningen är andra överlevare. Vem kan man lita på i en värld där alla regler och lagar brutit samman?

5. Bosch (Tre säsonger fyra på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,3/10)

Bosch kunde ha varit en ganska ordinär polisserie. De veliga komponenterna med grymma seriemördare, korrupta poliser, chefer med politiska ambitioner och en huvudperson som är lite liberal med tolkningen av de regler han ska följa. Trots detta är Bosch något så unikt som en feelgood-polisserie.  Det finns många goda personer i serien och de pratar faktiskt med varandra. Och ärligheten gör att man blir glad av att se den här serien.

6. Preacher (Två säsonger på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,4/10

Jag brukar inte skriva om serier som bara har en säsong ute – men Preacher sticker verkligen ut. En predikant med tveksamt förflutet möter det övernaturliga: vampyrer, änglar/demoner(?) och annat oknytt i en dammig småstad. Den här serien känns lika fräsch som Twin Peaks gjorde för 25 år sedan – och den har lika många ingredienser man ställer sig helt frågande inför. Än så länge. Jag är fast.

7. Weeds (Samtliga åtta säsonger finns på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,1/10)

Vad ska en hemmafru i villaförorten ta sig till när hennes make faller död ner under en joggingrunda? Nancy bestämmer sig för att börja sälja cannabis och drar på så sätt in både familj och vänskapskrets i en värld långt bortom det trygga förortslivet. Underhållande karaktärer, bra dialog och fullständigt oförutsägbar händelseutveckling.

8. Billions (En säsong på Viaplay  Betyg på Imdb: 8,4/10)

Maggie Siff som Wendy Rhoades i Billions, en serie det är lätt att fastna för men Viaplay har bara en säsong. Bild: HBO Nordic
Maggie Siff som Wendy Rhoades i Billions, en serie det är lätt att fastna för men Viaplay har bara en säsong. Bild: HBO Nordic

Rufflande och intriger i den allra högsta storfinansen. Både åklagare och hedgefond-tradare arbetar på båda sidor av den allmänt accepterade gränsen. Men allt är inte som man tror och det blir många överraskningar. Beroendeframkallande med Damian Lewis från Homeland och Maggie Siff från Sons of Anarchy i rollerna. Fler säsonger hittar du på HBO Nordic.

9. Criminal Minds (Tolv säsonger av tretton på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,1/10)

Det verkar finnas ett outsinligt förråd av perversa seriemördare som den här gruppen kan profilera och avslöja. Gillar man den här typen av deckare så finns det tillräckligt med avsnitt för att kunna lämna verkligheten en bra stund. genomgående bra manus och de lyckas faktiskt undvika slentrian trots den överväldigande mängden avsnitt.

20 bästa serierna på Netflix 2018

20 bästa serierna på HBO Nordic 2018

Annons

3 reaktioner till “9 bästa serierna Viaplay 2016”

  1. Mutter, fräs! Tv-elände, kan dendär typen skriva om något intressant, som han brukar ;0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.