9 bästa serierna Viaplay 2016

Annons

Uppdaterad 2016-09-08 Efter första månaden kostar Viaplay 99 kr/månad. Det är mer än HBO och lika mycket som Netflix. De unika kvalitetsserierna är få: House, Weeds och Preacher. Och tyvärr har Viaplay färre säsonger av många bra serier än konkurrenterna. Med ett undantag – vad jag vet är Viaplay först ut med femte säsongen av Walking Dead!

1. House MD (Samtliga åtta säsonger på Viaplay Betyg på Imdb 8,8/10)

En extremt självupptagen – och genial – läkare löser medicinska mysterier på okonventionella sätt. Som en medicinsk Sherlock Holmes lägger han märke till detaljer och räddar människoliv samtidigt som han driver omgivningen till vansinne. Riktigt spännande och välskriven serie även om jag föredrar att spola förbi en del medicinska procedurer. House är det främsta skälet för mig att ha Viaplay.

2. Blacklist (Två av tre gjorda säsonger på Viaplay Betyg på Imdb 8,2/10)

En ökänd kriminell som hållit i undan rättvisan i årtionden kliver in hos FBI och låter sig gripas. Han har mängder av information om kommande attentat och illdåd – men vägrar tala med någon annan än den nyutexaminerade agenten Elizabeth Keen. Det här är en serie där inte mycket visar sig vara vad man tror. Mängder av överraskande omsvängningar i handling, allianser och det man tror sig veta gör den här serien mycket sevärd.

Annons

3. Heroes (Samtliga fyra säsonger på Viaplay Betyg på Imdb: 7,7/10)

Vanliga människor visar sig ha övernaturliga förmågor och inte alla har förmågan att hantera dem. Det som i början verkar vara en ganska enkel plot växer hela tiden med större och större intriger och har man börjat titta är man snart fast. Jag försökte begränsa mig till två avsnitt om dagen, men misslyckades allt som oftast.

4. Walking Dead (Viaplay har fem säsonger! av sex – Betyg på Imdb: 8,7/10)

Äntligen har säsong fem kommit – och det ska Viaplay ha all cred för. men nu väntar vi på säsong sex… Småstadspolisen Rick Grimes blir skjuten efter en biljakt, och när han vaknar upp på sjukhuset har världen som han kände till tagit slut. I jakten på sin familj möter han en mängd olika karaktärer. En zombie är förutsägbar – men den stora utmaningen är andra överlevare. Vem kan man lita på i en värld där alla regler och lagar brutit samman?

  1. 5. Bosch (En säsong på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,3/10)

    Bosch kunde ha varit en ganska ordinär polisserie. De veliga komponenterna med grymma seriemördare, korrupta poliser, chefer med politiska ambitioner och en huvudperson som är lite liberal med tolkningen av de regler han ska följa. Trots detta är Bosch något så unikt som en feelgood-polisserie.  Det finns många goda personer i serien och de pratar faktiskt med varandra. Och ärligheten gör att man blir glad av att se den här serien.

6. Preacher (Första säsongen på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,4/10

Jag brukar inte skriva om serier som bara har en säsong ute – men Preacher sticker verkligen ut. En predikant med tveksamt förflutet möter det övernaturliga: vampyrer, änglar/demoner(?) och annat oknytt i en dammig småstad. Den här serien känns lika fräsch som Twin Peaks gjorde för 25 år sedan – och den har lika många ingredienser man ställer sig helt frågande inför. Än så länge. Jag är fast.

7. Weeds (Samtliga åtta säsonger finns på Viaplay – Betyg på Imdb: 8,1/10)

Vad ska en hemmafru i villaförorten ta sig till när hennes make faller död ner under en joggingrunda? Nancy bestämmer sig för att börja sälja cannabis och drar på så sätt in både familj och vänskapskrets i en värld långt bortom det trygga förortslivet. Underhållande karaktärer, bra dialog och fullständigt oförutsägbar händelseutveckling.

8. Doc Martin (Sex av sju säsonger på Viaplay – Betyg på Imdb 8,3/10

En stjärnkirurg drabbas av blodfobi och tar sin tillflykt till en liten by vid kusten. Mötet mellan denna socialt begränsade läkare och de mer jordnära byborna är riktigt underhållande. Jag uppskattar dessutom serier som handlar om småstadsliv. Den här är alldeles extra sevärd om man vill mysa och ha trevlig underhållning i tv-soffan.

9. Nurse Jackie (Fyra av sju säsonger på Viaplay – Betyg på Imdb: 7,7/10)

Jackie är en hjälte för sina medsystrar på akuten. Hon kringgår regler, lagar och läkare för patienters rättvisans skull och lyckas ljuga sig ur alla knipor hon hamnar i. Men hon bär på många hemligheter varav hennes drogberoende är den största. Den här serien kallas dramakomedi – och mycket är roligt – men för en narkoman går gränserna bortom vad vi andra kan acceptera. Ett avsnitt till, ett avsnitt till…

15 bästa serierna på Netflix 2016

20 bästa serierna på HBO Nordic 2016

Annons

3 reaktioner till “9 bästa serierna Viaplay 2016”

  1. Mutter, fräs! Tv-elände, kan dendär typen skriva om något intressant, som han brukar ;0)

Kommentera