Första Magdaburgarna på grillen

Magdaburgare, tomater och majskolvar – allt som behövs (plus börs, vin, starksås, rå lök, ketchup, mangosalsa samt majonäs till min tyska gäst).
Magdaburgare, tomater och majskolvar – allt som behövs (plus bröd, vin, starksås, rå lök, ketchup, mangosalsa samt majonäs till min tyska gäst).

Det värmer – åtminstone i solen. Och i går firade vi detta med årets första grillkväll. Det blev en kompromiss – grillning ute och mat inne.

Inspirationen kom från Magdakullan som nu introducerat Magdaburgare i sortimentet. För att inte få för mycket lokal smak på maten lät jag grillen gå rejält varm innan jag la på maten. Under vintern har grillen samlat på sig mycket partiklar från olika källor.

Hade lite problem först med Magdaburgarna eftersom de inte var lika hårt packade som de grå bitar man normalt hittar i frysdisken. Men efter en stund fick jag in tekniken. Och Magdaburgarna var utsökta. Riktig köttsmak och lite grövre malda än vanliga burgare.


Så nu är grillen invigd för i år. Första och långt i från sista grillkvällen – nu väntar sommarsäsongen.

Kommentera