Idag vann jag två SM Guld!

Rabarberglöggen har jag finslipat under ett par år – och nu kom belöningen.
Rabarberglöggen har jag finslipat under ett par år – och nu kom belöningen.

I helgen avgjordes SM i Mathantverk uppe i Umeå. Eftersom jag inte kunde vara med på plats väntade jag istället på att resultatet skulle presenteras på webben. Och strax före klockan 13 – jag fick två SM Guld!

Tidigare i veckan hade jag skickat upp mina produkter och sen var det bara att vänta. Jag hoppades naturligtvis – men jag är inte en sån som tar ut något i förskott. Men nu blir det att börja tillverka i större skala.

Jag fick den ena guldmedaljen för min rabarberglögg – som inte oväntat tävlade i klassen ”Glögg”. Juryns motivering:

”Ett lyckat resultat i att göra glögg på rabarber. Elegant smak med en fin balans i kryddning där rabarbern får komma fram så tydligt. Detta är en svår konst att behärska och här görs det med bravur.”

Hot Blue gjordes ursprungligen till glass – men passar också till ost.
Hot Blue gjordes ursprungligen till glass – men passar också till ost.

Den andra guldmedaljen gick fick jag för min blåbärssås ”Hot Blue” som tävlade i klassen ”Dessertsås”. Juryns motivering:

”En underbar sås med härlig textur där det blåa bäret får framträda ackompanjerad av en uns chili. Bra jobbat!”

Det är inte utan att jag är nöjd och belåten en sån här dag. Nu gäller det att kavla upp ärmarna och börja förbereda för julhandeln.

14 reaktioner till “Idag vann jag två SM Guld!”

  1. GRATTIS! Vilka fina omdömen. Båda produkterna låter spännande. Rabarbersaft har jag försökt mig på att göra, som faktiskt inte smakade så dumt. Men glögg! Verkligen annorlunda.

Kommentera