Erfarenheter av Biokub

Annons
Efter ett och ett halvt års användning är min Biokub fortfarande bara drygt halvfull.Det skänker undan allt eftersom jag fyller på, men till våren kommer jag nog att skaffa ytterligare en Biokub.
Efter ett och ett halvt års användning är min Biokub fortfarande bara drygt halvfull.Det sjunker undan allt eftersom jag fyller på, men till våren kommer jag nog att skaffa ytterligare en Biokub.

Nu har min Biokub varit igång i ett och ett halvt år. I stort sett allt organiskt avfall har hamnat i varmkomposten och jag tycker den fungerar alldeles utmärkt.

Större delen av året bor jag själv här på gården så några enorma mängder avfall rör det sig inte om. Men alla kaffefilter, pressrester från rabarber, mögliga brödkanter, äggskal och kycklingskrov har fått sin sista vila i min Biokub. Det enda jag undviker är tjocka ben eftersom de tar så lång tid att brytas ner. Och trots att jag bara fyller på hela tiden så sjunker det undan efter hand. Efter ett och ett halvt år är den fortfarande bara drygt halva komposten fylld.

I mars 2014 monterade jag varmkomposten och lade ett lager ris i botten, allt efter instruktionerna,
I mars 2014 monterade jag varmkomposten och lade ett lager ris i botten, allt efter instruktionerna,

Min plan var att köpa en andra Biokub när den första började bli full, men det lär dröja till nästa vår. Sen ska den fyllda komposten få stå och vila ett år innan innehållet sprids där det behövs

Annons

Enda problemet jag haft är att komposten blir lite blöt emellanåt. Antagligen för att köksavfallet behöver kompletteras med löv och gräsklipp för att fungera optimalt. Men det är den enda omsorg man behöver ha. Hade tänkt att det här inlägget även skulle handla om hur det går att tömma en Biokub, men det får bli nästa år.

Än så länge fungerar den helt enligt planerna.

Annons

En kommentar till “Erfarenheter av Biokub”

Kommentera