Rött vin med pimpinella

Annons
Pimpinellan är de vackra gröna bladen i vinet, och de ger verkligen vinet en extra dimension med sin svaga gurksmak.

Under semestern hade jag ett helt gäng med besökare på gården. Alla visade sig vara kunniga och engagerade snickare och trädgårdsarbetare och vi lyckades också få ihop en nästan helt lokalproducerad meny. Potatis från landet, vildsvin skjutet vid vändplatsen 100 meter från gården, örter från kryddträdgården och morötter från växthuset. Min kära mor satte dessutom ihop en en sallad baserad på ogräs. Det är lite extra tillfredsställelse att äta upp kirskålen. Hämnden är ljuv.
En av de få saker som inte var lokalproducerade var vinet. Men vi kryddade det i alla fall med gårdens egen pimpinella.

Under hundpromenaderna samlade kännarna in över 20 liter av skogens överflöd av kantareller. Sen delades dessa broderligt mellan oss alla. Här ligger min andel och torkar i växthuset.
Annons

Kommentera