En dag för produktion

Mycket kvickrot – men där emellan kommer mitt nysådda gräs och klöver.
Mycket kvickrot – men där emellan kommer mitt nysådda gräs och klöver.

Medan regnet faller över mina nysådda åkrar har jag ägnat dagen åt produktion. Dels min pålitliga Starksås och sen en ny produkt som jag hoppas mycket på.

Det är skönt med en innedag emellanåt. Utomhus finns det alltid mycket att göra så innesysslorna hamnar lätt i bakvatten. Nu har jag dammsugit, fixat med bloggen, tvättat och satt igång med produktionen.

En av trotjänarna i sortimentet – nu börjar jag bygga upp ett litet lager,

Nu börjar snart sommarmarknaderna och då gäller det att bygga upp ett lager av de produkter som har bra hållbarhet. Nytt för i år är att mina grejer kommer att finnas på Säfstaholms slott. De har 10000 besökare varje sommar – så jag hoppas på turismen.

En ny produkt på gång – jag vet att den inte kommer att uppskattas av alla eftersom den är rätt extrem

När regnet faller kan jag nästan se härifrån hur fälten färgas gröna. Vet att det är en illusion – men man ser vad man vill se. Efter gårdagens besvikelse med kräftorna har jag bestäm mig för att vara optimistisk.

Det kan vara så att de ömsar skal nu. Det brukar ske i slutet på maj– början på juli. Och eftersom det varit riktigt varmt ett tag hoppas jag att det var det som stoppade dem. Alternativt tror jag att kokt potatis inte var tillräckligt stimulerande. Nästa gång får det bli något de verkligen vill ha. Funkar det inte med potatis så går det kanske med sill.

 

3 reaktioner till “En dag för produktion”

  1. Besviken över att kräftorna nobbade potatis utan tillbehör, helt naturligt, det gjorde mina barn också. Köp en strömming hos fiskhandlarn i Vingåker och skär i lagom stora bitar – kräftor gillar den rå..

  2. Du har nog rätt – det är inte strömming utan sill de skall ha med tanke på födelseort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version