Köttfärslimpa – sparar tid i köket

Två köttfärslimpor av ett kilo köttfärs. Nötfärs för en magrare variant – blandfärs för en godare.

Ibland (oftast) har jag inte tid eller lust att rulla köttbullar. Då är köttfärslimpa ett utmärkt alternativ. Här ett recept som levererar utmärkt husmanskost på under en timma – tiden i ugn inräknad.

Vänd ner köttfärsen försiktigt.

Ingredienser:
1 kilo köttfärs
2 gula lökar
1,5 dl ströbröd
2,5 dl mjölk

2 msk tomatpure´
2 ägg
kryddor efter smak

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjölk, ströbröd och kryddor. Låt det svälla medan du hackar och fräser upp löken.

Blanda ner lök, ägg och tomatpuré i blandningen och vänd sedan ner köttfärsen. Använd inte elvisp utan rör så lite som möjligt för att få det blandat. Annars blir köttfärsen seg.

Forma två limpor som du lägger i ugnsfasta formar. Stek i ugnens nedre del i ungefär 40 minuter. Och servera med exempelvis kokt potatis och sås. Såsen kan du göra på stekspadet från köttfärslimpan.

Här kan du se hur jag gör köttfärslimpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version