Guldfisk fångad på bild

Det har funnits tvivel på vad som kan dölja sig i djupet. Men nu har jag fångat några av dammens mer exklusiva invånare på bild.
Det har funnits tvivel på vad som kan dölja sig i djupet. Men nu har jag fångat några av dammens mer exklusiva invånare på bild.

Nu finns det definitivt bevis på att dammen innehåller liv. Levande guldfiskar. Under en period tvivlade jag på att de hade överlevt. Sen siktades en, och i dag fångade jag flera på bild.

Guldfiskarna såg välnärda ut och på håll tyckte jag bestämt att de vuxit avsevärt. Eftersom jag bara matat dem sporadiskt betyder det att det finns gott om föda som passar guldfisk i dammen. Ett av målen med inplanteringen var att de skulle hålla efter mygglarverna.

Nu har jag själv aldrig haft guldfisk i akvarie. Men alla andra fiskar från guppy och svärdbärare till Malawiciklider och Prinsessan av Burundi har alla varit mycket förtjusta i mygglarver från zoobutiken. Så när guldfisken får fri tillgång till en buffé på över 300 kvadratmeter borde de trivas – i varje fall vad gäller maten.

Vad jag har läst är guldfisk allätare och en del verkar ha problem med att den sätter i sig växter också. Men näckrosorna verkar i alla fall få vara i fred.

Minst fem av de tio guldfiskarna har överlevt. Och de verkar växa till sig rätt bra dessutom.

3 reaktioner till “Guldfisk fångad på bild”

    1. Tack, det behövs att någon påpekar det emellanåt. Man blir lite hemmablind när man går från arbete till arbete. 🙂

  1. Tack för informationen. Jag gjorde som du. Köpte 5 guldfiskar och sen var de borta… Jag har också en damm. Inte lika stor som din. Kanske 2.5 meter i diameter. En dag började en guldfisk simma mot pumpflödet… Jag tyckte det var lite konstigt. Som om de vore laxar. I början av juli såg jag små yngel. Sen försvann all fisk. Men jag matade och alla Pelles försvann när jag inte var där… Nu i september är det säkert 80 st guldfiskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version