Hönsuppfödning del 4: Första kycklingarna ute

Om jag hade haft en soundtrack till den här bilden så hade jag valt Queen - I want to break free!
Om jag hade haft en soundtrack till den här bilden så hade jag valt Queen – I want to break free!

Hade en djurtransport till Stockholm på onsdagen (Pumah) och när jag kom hem på kvällen så var kläckningen redan igång.

Var tvungen att kolla böckerna en gång till och tydligen är det dag 20-21 som de ska kläckas. Har varit så fokuserad på torsdag (dag 21) så jag blev bokstavligt talat tagen på sängen. Hade sträckt ut mig några minuter för att titta på nyheterna när jag hörde ett krafsande från gästrummet. När jag gick för att kolla så var en kyckling redan ute och en andra på god väg. Plockade bort lite skalrester i kläckaren och tog en bild.

Har fått önskemål om fler bilder och film, men tyvärr är det en kompromiss. Varje gång jag öppnar kläckaren så blir kycklingarna lite nedkylda. Så det får vänta med film på kläckningen till nästa omgång. Jag är väl alldeles för mycket hönsmamma för att ta några risker med mina förstfödda. 🙂

Nu får de en dag till på sig och sen får de flytta till en låda med värmelampa och vatten. Blir köpt kycklingfoder till dem den här omgången i alla fall. Men jag har fått motstridiga uppgifter om när de ska matas. En del skriver att de kan börja äta direkt – andra att man ska vänta ett par dagar. Får bli ett genomsnitt för min del.

Hönsuppfödning del 5: Kläckning pågår
Hönsuppfödning del 3: Spänningen stiger

En kommentar till “Hönsuppfödning del 4: Första kycklingarna ute”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version