Flytt av skjul

Annons
Utan skjulet och den gamla lutande pilen har sjöutsikten förbättrats betydligt.
Utan skjulet och den gamla lutande pilen har sjöutsikten förbättrats betydligt.

I helgen passade jag på att få ett hus flyttat. Eller ett skjul skulle man kalla det om man var petig. Hur som helst går det mesta att flytta på om man är tillräckligt många och använder rätt teknik.

Har ett litet trädgårdsskjul som stått nere vid växthuset. I skjulet förvarar jag en del trädgårdsredskap, men framför allt är det ett spelhus. Där finns krocket, kubb, pilbåge, badminton och andra redskap som är bra för att aktivera besökande som tröttnat på jobb.

Har man sjöutsikt så vill man kunna se den också. Och äger man både träd och byggnader så går det att justera vyn.
Har man sjöutsikt så vill man kunna se den också. Och äger man både träd och byggnader så går det att justera vyn.

Enda nackdelen med skjulet har varit placeringen. Och det är har varit av estetiska skäl. Nu när dammen är grävd är det trevligt att kunna se den så mycket som möjligt, även från verandan där jag sitter mest. Tidigare har skjulet stått mitt i vyn, men med hjälp av ett gäng pigga krocketgäster är det nu flyttat fem meter till vänster.

Annons

Grunden för skjulets nya hem. Grävde först ut ett par decimeter. Egentligen ska man gräva bort all matjord, men eftersom det ligger precis vid diket slutade jag gräva när jag kom ner till vattennivån.
Grunden för skjulets nya hem. Grävde först ut ett par decimeter. Egentligen ska man gräva bort all matjord, men eftersom det ligger precis vid diket slutade jag gräva när jag kom ner till vattennivån. Sen fyllde jag på med ungefär en kubikmeter grovs makadam – då var jag glad att jag har lastare till traktorn.

Vi började med att tömma skjulet och lyfta av taket. Dels för att få ner vikten och del för att det inte skulle rasa omkring därinne under flytten. Sen placerade vi ut tre grova stängselstolpar på marken. Genom att luta skjulet fick vi in stängelstolparna under. Sen var det bara att skjuta. Med rep under skjulet kunde vi lätta på vikten något. På det här sättet behövda vi bara lyfta ett par gånger. När stolparna tog slut lyfte vi på en ända av skjulet och drog fram dem. Till slut var det bara att justera in balkarna och klossarna på den nya platsen.

Nu när det står bakom växthuset så syns det inte så mycket, men är ändå tillgängligt när man behöver hämta något.

Skjulet har fått ett nytt hem, fortfarande tillgängligt från krocketplanen, men mindre iögonenfallande.
Skjulet har fått ett nytt hem, fortfarande tillgängligt från krocketplanen, men mindre iögonenfallande.
Annons

Kommentera