Vaktlar på sommarläger

En och annan vaktel passade på att ta sig en flygtur när de kom in i voljären. Tänk på att vilda vaktlar är flyttfåglar, det kan man inte tro när man ser dem.
En och annan vaktel passade på att ta sig en flygtur när de kom in i voljären. Tänk på att vilda vaktlar är flyttfåglar, det kan man inte tro när man ser dem.

Till slut blev voljären för vaktlarna klar. Sen de fick flytta ut ur huset har de bott i sina vinterburar i väntan på att jag skulle bli klar, men nu är de äntligen på plats. 

Från början tänkte jag ha flyttbara vaktelburar och har väl inte riktigt släppt den tanken. Men tills vidare har de fått en tredjedel av hönsgården till sitt förfogande.

Jag har använt återvunnet material till hela bygget. De har fått ett vindskyddad hörn med tak över där de har mat och där jag hoppas att de kommer att lägga en del av äggen.

Jag byggde en skyddad hörna där mina vaktlar har mat, vatten och några små hus.
Jag byggde en skyddad hörna där mina vaktlar har mat, vatten och några små hus.

Har också satt dit ett par gamla kaninhus ifall de vill söka skydd men än så länge verkar det inte finnas något behov för det. I samband med att jag flyttade ut vaktlarna passade jag också på att könssortera dem. En del av hönorna har blivit lite såriga av hanarnas uppvaktning så jag tror att du uppskattar en voljär med nästan bara honor.

När jag flyttade ut dem tömde jag en bur i taget och stoppade in upp till fem vaktlar åt gången i en kattbur. Sen bar jag ut buren till voljären och öppnade dörren. Jag lät dem gå ut själva så jag satt bara och väntade men det tog inte lång tid innan de hoppade ut.

Mina vaktlar är inte särskilt skygga så de började snabbt utforska omgivningarna och en del tog sig dessutom en liten flygtur. Dessutom hittade de sandbad lite var stans och provsmakade grönskan i voljären.

Jag är inte helt säker på att jag bara flyttat ut honor, men är å andra sidan rätt övertygad om att det bara är hanar kvar i burarna. Nu är det bara att vänta och hoppas att äggen hamnar där de ska. De har fått ett litet rede med redägg, så jag hoppas att de ska börja hitta dit.

De är inte lätta att se i gräset, och eftersom de inte är rädda av sig får man se var man sätter fötterna.
De är inte lätta att se i gräset, och eftersom de inte är rädda av sig får man se var man sätter fötterna. Hur många ser du?

2 reaktioner till “Vaktlar på sommarläger”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.