
Ibland (oftast) har jag inte tid eller lust att rulla köttbullar. Då är köttfärslimpa ett utmärkt alternativ. Här ett recept som levererar utmärkt husmanskost på under en timma – tiden i ugn inräknad.

Ingredienser:
1 kilo köttfärs
2 gula lökar
1,5 dl ströbröd
2,5 dl mjölk
2 msk tomatpure´
2 ägg
kryddor efter smak
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölk, ströbröd och kryddor. Låt det svälla medan du hackar och fräser upp löken.
Blanda ner lök, ägg och tomatpuré i blandningen och vänd sedan ner köttfärsen. Använd inte elvisp utan rör så lite som möjligt för att få det blandat. Annars blir köttfärsen seg.
Forma två limpor som du lägger i ugnsfasta formar. Stek i ugnens nedre del i ungefär 40 minuter. Och servera med exempelvis kokt potatis och sås. Såsen kan du göra på stekspadet från köttfärslimpan.