Din guide till livet på landet

Köttfärslimpa – sparar tid i köket

Ibland (oftast) har jag inte tid eller lust att rulla köttbullar. Då är köttfärslimpa ett utmärkt alternativ. Här ett recept som levererar utmärkt husmanskost på under en timma – tiden i ugn inräknad.

Vänd ner köttfärsen försiktigt.

Ingredienser:
1 kilo köttfärs
2 gula lökar
1,5 dl ströbröd
2,5 dl mjölk

2 msk tomatpure´
2 ägg
kryddor efter smak

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjölk, ströbröd och kryddor. Låt det svälla medan du hackar och fräser upp löken.

Blanda ner lök, ägg och tomatpuré i blandningen och vänd sedan ner köttfärsen. Använd inte elvisp utan rör så lite som möjligt för att få det blandat. Annars blir köttfärsen seg.

Forma två limpor som du lägger i ugnsfasta formar. Stek i ugnens nedre del i ungefär 40 minuter. Och servera med exempelvis kokt potatis och sås. Såsen kan du göra på stekspadet från köttfärslimpan.

Här kan du se hur jag gör köttfärslimpa.
Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Relaterade inlägg

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Anders Möller

Lantlevande Youtuber

För drygt tio år sedan lämnade jag Stockholm för ett enklare liv på landet.
Men det blir aldrig som man tänkt sig – fast det kan bli bra ändå.

Anders Möller

Mina favoriter
Annons

Konsten att flytta till landet

Boken om mina första tio år som lantbo – med och motgångar.
Mina favoriter