Att försöka göra en sak i taget

En del har tid att ta det lugnt och till och med testa plastblommorna på duken.
En del har tid att ta det lugnt och till och med testa plastblommorna på duken.

Ibland kan det kännas överväldigande med alla möjligheter. Det finns så många saker som jag borde ta itu med att jag riskerar att bara springa fram och tillbaka utan att få något projekt avslutat. Då gäller det att prioritera.

Senaste veckan är det bloggen som halkat ner på priolistan. Jag är sent ute med att få de sista plantorna i jorden. Sent ute med att bygga klart hönshuset, sent ute med hönsgården, ogräsbekämpning, biodling, gräsklippning, städning, tvätt, röjning inför stubbrytningen, montering av honungsslungan, renovering av slungrummet, sängbygge, växthusrenovering, etc etc

Då gäller det att få ordning på projekten. Vad är viktigast?

I nästa vecka kläcks nästa omgång kycklingar och då måste hönshuset vara klart. Så det blir prio ett. Sen måste jag få klart hönsgården. Förhoppningsvis kommer stängslet nästa vecka. Det är en av fördelarna med djur. De kommer alltid högst på priolistan.

Sen gäller det bara att inte överväldigas av dåligt samvete över de projekt som halkat ner. Vet med mig att jag har lätt att ryckas med och försöka få många saker klara samtidigt.

När jag ändå är i växthuset och hämtar pluggplantor så kan jag passa på att bära ut gammalt rens till komposten. Och det är väl lika bra att dra ut vattenslangen till växthuset när jag ändå ska dit. När jag hämtar slangen upptäcker jag att odlingarna behöver lite omtanke. Det är läge att gå över dem med hackan och rensa ogräs först, och potatisen måste kupas – det ser jag nu. Jag borde montera kupaggregatet på jordfräsen så går det fortare än för hand – men då är det bäst att jag fräser det som ska fräsas först för det tar en stund att montera kupen. För att ta ut fräsen måste jag först flytta trädgårdstraktorn, och när den ändå är igång är det lika bra att klippa gräset. Men jag har ju dragit ut vattenslangen till växthuset. Den måste bort innan jag kör över med klipparen. Då är det lika bra att vattna först…

Jag vet med mig att jag har en tendens att fastna i sådana här loopar. Så jag måste prioritera. Och nu är det hönshus som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.