Din guide till livet på landet

Dagar av tvivel

Det finns dagar då jag vaknar på morgonen och undrar vad jag håller på med. Vad är meningen med att vara egen företagare och ha ett jobb utan slut. Utan fasta arbetstider, semester eller en pålitlig inkomst. 

De finns, dessa dagar av tvivel, när det känns som om man håller på att drunkna i arbetsuppgifter som tränger på från alla håll. Jag vet att man måste jobba med listor och planering för att överleva men tvivlet kommer när listorna brakar samman. När inget av de fyra jobb jag skulle avslutat igår blivit avslutat. När projekten ett efter ett kom till ett tvärstopp efter att nya oförutsedda problem hoppat fram ur regelverket.

Även en tung dag kan man ta några djupa andetag och  se skönheten i ett blommande päronträd-
Även en tung dag kan man ta några djupa andetag och se skönheten i ett blommande päronträd-

När en enkel fråga till en myndighet skapar en värld av bekymmer istället för lösningar. När ett tidigare löst problem dyker upp igen och kräver nytt engagemang. När de arbetsuppgifter jag tidigare satt på undantag för att ta itu med det akuta plötsligt själva måste upp i topp på att göra listan. När en lista som borde se ut som en kolumn plötsligt exploderar i ett svampmoln för att det är tjugofem saker som trängs och breder ut sig i toppen, och alla borde åtgärdas direkt.

Såna dagar undrar jag vad jag håller på med. Hur mycket enklare livet hade varit om man suttit i en etta i storstaden. Eller om man tillbringade ett år på anstalt där någon annan hela tiden talade om för en vad man skulle göra.

Ibland, under dessa dagar av tvivel, försöker jag komma ihåg hur det kändes att ha tråkigt. Att känna sig sysslolös och behöva hitta på något. Den känslan finns inte här på gården. Snarare försöker jag hålla tillbaka och undvika nya idéer. Varje ny idé innebär mer arbete och det är tiden som är den största bristvaran här.

Dessa dagar av tvivel brukar jag fundera på att rationalisera. Kanske skulle jag skära bort hela delar av verksamheten här på gården och fokusera på en sak. Men jag har trots allt en vision och i den sitter alla delarna ihop. Och det skulle svida att släppa något som man redan investerat massor av tid och pengar i. Även om till exempel biodlingen inte tillhör den lönsammaste delen av verksamheten så tillför den något till helheten. Och jag ska inte fatta viktiga beslut såna här dagar.

Viktiga beslut ska man fatta dagar då man känner sig glad och tillfreds. Och de dagarna är trots allt många många fler.

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Relaterade inlägg

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Anders Möller

Lantlevande Youtuber

För drygt tio år sedan lämnade jag Stockholm för ett enklare liv på landet.
Men det blir aldrig som man tänkt sig – fast det kan bli bra ändå.

Anders Möller

Mina favoriter
Annons

Konsten att flytta till landet

Boken om mina första tio år som lantbo – med och motgångar.
Mina favoriter