Från Sommarkrysset till verkligheten

Hade jag inte haft pressen på mig hade jag nog kunnat njuta ännu mer av produktionen av Sommarkrysset. Lite samma känsla som när det strular på en tidning innan deadline. Mycket ska hinnas med i reklamavbrotten.
Hade jag inte haft pressen på mig hade jag nog kunnat njuta ännu mer av produktionen av Sommarkrysset. Lite samma känsla som när det strular på en tidning innan deadline. Mycket ska hinnas med under reklamavbrotten.

Efter en dag bland glitter och glamour i Sommarkrysset är jag tillbaka till lugnet på landet igen. Efter 20 år som journalist borde jag vara medievan men direktsänd tv kändes ändå lite nervigt.

Radio och tidningar är lite av min hemmaplan men när jag blev intervjuad i direktsändning var jag definitivt utanför min komfortzon. Hade nog inte haft några problem att prata om örtodling, höns eller honung, men nu var jag på plats i egenskap av kärlekskrank lantbrukare och jag kände på mig att det fanns alla möjligheter att etablera mig själv som rikspucko. Nu gick det hyfsat bra i alla fall. Mest tack vare den proffsiga personalen och Gry Forsell som hjälpte till att ta edgen av den värsta scenskräcken. Efteråt kom jag knappt ihåg vad jag sagt.

Med kameror överallt fick publiken rådet att inte peta näsan. Det har jag aldrig hört på en tidningsredaktion, men det vore trevligt om regeln gällde även där.
Med kameror överallt fick publiken rådet att inte peta näsan. Det har jag aldrig hört på en tidningsredaktion, men det vore trevligt om regeln gällde även där.

Roligt att se hur effektiv och samordnad produktionen av Sommarkrysset var. Jag gillar när saker fungerar. Som när jag var på TT efter mordet på Anna Lindh. Oerhörd dramatik men alla vet sina uppgifter och man levererar. När man arbetar i en fungerande organisation känns det att man verkligen betyder något.

Mina minuter i Sommarkrysset har också gett resultat i mejlboxen. När jag kom hem hade jag fått ytterligare drygt 50 mejl och har nu passerat 100-strecket. På TT krävdes att en undersökning skulle vara besvarad av minst 1000 personer för att kunna bli publicerad, så jag har en bit kvar. Men tänkte ändå lansera en teori.

De som svarat är i åldrarna från 20 till 72 år. Åldern är inte avgörande för min del, men jag hade ändå tänkt mig någon runt mitten av den skalan. Intressant däremot är att 90 procent av svaren kommer från kvinnor som är äldre än mig.

Möjliga förklaringar kan vara att min mojo fungerar bäst på äldre kvinnor eller att det krävs en viss mognad för att se min charm. Men jag ser en tredje möjlighet (nu kanske jag blir sexistisk och fördomsfull, men då kommer ni säkert att rätta mig):

Kan det vara så att äldre kvinnor har en större benägenhet att ta för sig och visa vad de vill? Att yngre kvinnor hellre sitter kvar (överförd bemärkelse) och väntar på att den rätte ska bjuda upp? Jag känner igen fenomenet från min tid på olika dejtingsajter där jag upplevde kvinnorna som mycket passiva.

Återigen – är jag fördomsfull och genuskonfunderad så rätta mig gärna.

I morgon ska jag sätta mig ner och sortera mejlboxen.

 

6 reaktioner till “Från Sommarkrysset till verkligheten”

  1. Hej!
    Grattis till alla dina svar 🙂 Hoppas du hittar någon bland alla dessa kvinnor som passar dig 😉
    Ang din fråga så tycker jag definitivt inte att du är sexistisk utan jag är benägen att hålla med dig där. Jag tror att vi kvinnor är mer självsäkra då man är 40 ++ i iallafall är jag det.

    Ha det nu så kul i morgon då du ska sortera bland alla mejl.

  2. Efter att ha snabbspolat mig genom programmet och sett minuterna med dig så kan jag säga att du gjorde ett mycket gott intryck, och filmen är fantastisk. Stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.