Ibland saknar jag mina gamla chefer

Annons
Att fixa stängslet för att hålla odjuren ute är ett av många prioriterade projekt – men har trots det inte hamnat överst på priolistan hittills i år.
Att fixa stängslet för att hålla odjuren ute är ett av många prioriterade projekt – men har trots det inte hamnat överst på priolistan hittills i år.

Jag har mycket frihet som självägande lantbo. Det är jag som bestämmer när, vad och hur något ska göras. Men ibland saknar jag mina gamla chefer från tiden när jag var anställd.

Jag har nästan bara haft bra chefer. Det vanligaste felet hos en chef är att hon har andra åsikter än du – och att det är hon som får sista ordet. Men i de situationerna är det bara att acceptera faktum. Hon är chef och blir det fel är det hennes ansvar. Det är också en frihet.

Nu är det bara jag – utan ursäkter – som ska fatta alla beslut. Svårast har jag för prioriteringar. Mina att-göra-listor känns oändliga och de jobb som känns mindre akuta halkar ständigt nedåt. Tills det blir akut. Och ibland hamnar dessutom bloggen i bakvatten. Trots att den är prioriterad.

Annons

Jag är väldigt nöjd med min gård. Samtidigt ser jag inte på den med samma ögon som du. Jag ser en karta över mer eller mindre akuta projekt.
Jag är väldigt nöjd med min gård. Samtidigt ser jag inte på den med samma ögon som du. Jag ser en karta över mer eller mindre akuta projekt.

Det stora projektet i år är ombyggnaden av ladugården. Det är prioriterat och jag borde ha kommit en bra bit på väg. Men eftersom det är ett långsiktigt projekt är det sällan så akut att det hamnar överst på listan.

Pengar viktigast

Viktigast är alltid att dra in pengar. Förr veckan fick jag till exempel en inbjudan till marknad i Örebro och hoppade naturligtvis på. Då gick veckan åt till att fylla lagren så jag hade produkter att sälja. Lediga stunder snickrade jag på ladugården. Marknaden gick lysande – med konsekvens att det på nytt börjar sjunka i lagren.

Hela idén med ladugårdrenoveringen är att jag ska kunna bygga upp större lager. Utrymme som jag inte har idag när lagret är lika med hall och vardagsrum. Men ombyggnaden blir hela tiden försenad eftersom jag har så många andra jobb.

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.
Vingåker XTRM – sannolikt världens starkaste sås från Vingåker. Jätteroligt att den säljer, men när den tar slut måste jag göra ny, vilket tar tid från andra projekt som också känns akuta.
Listan är lång

Det som står på kö nu och börjar bli akut är: Slungning av honung, beskärning av äppelodling, bygga klart hönshuset inför vintern, reparera bilen, boka julmarknader, bättra på stängslet inför vintern, beställa banderoller och annat skyltmaterial för marknader, sälja in glöggen till fler butiker, undersöka villkor för att anställa säljare till marknader. Och naturligtvis ombyggnaden av ladugården.

Och det är då jag saknar en chef som kunde säga till mig: Börja med det där. Jag kan ligga på kvällarna och fundera över vad som är mest akut – men ofta hamnar då ombyggnaden överst. Den är viktigast. Samtidigt kan jag inte låta resten av gården förfalla.

Ett sandkorn i taget brukar man säga. Helt rätt, men vilket sandkorn. Det är frågan.

Dela gärna
Annons

2 reaktioner till “Ibland saknar jag mina gamla chefer”

  1. Finns det någon av punkterna effektiviserar senare arbete? Finns det någon av punkterna som kan bli risky att inte få gjort i tid. (Själv hade jag nog börjat med stängslet och iallafall inte beskurit innan det var på plats -ODJUR som sagt).

  2. Kom på mer är det någon av punkterna som kommer menligt att påverka din förmåga att arbeta hårt. T ex för att man blir psykiskt eller fysisk slutkörd. Portionera ut den och kör inte i ett sträck även om du kommer igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.