Reparation av ladugården

Ibland känns det som om det skulle vara effektivare att riva och bygga nytt. Men man får hålla sig till prioriteringarna. Nu nöjer jag mig med att byta dåliga delar på ladugården.

Dåligt trä på ladugården bryter jag bort med kofoten och sen sågar jag till brädor i samma dimension. På strategiska ställen använder jag skruv för att dra ihop konstruktionen.
Dåligt trä på ladugården bryter jag bort med kofoten och sen sågar jag till brädor i samma dimension. På strategiska ställen använder jag skruv för att dra ihop konstruktionen.

Det är mest enstaka brädor som sett sina bästa dagar och då är det lika bra att byta dem. Lite onödigt att ta på sig för stora projekt, så nu är målsättningen att det inte ska bli för kallt och dragigt för hönsen i vinter.

När jag tog bort ståltrappan vid gaveln visade det sig att en del av väggen farit lite illa. Och det var ett relativt enkelt jobb att bryta bort de skadade delarna av väggen. Sen har jag en bra bordssåg och med den är det inga problem att såga till nytt med samma mått. Annars kan det vara ett problem. Ladugården är inte byggt med standardiserade mått så man får improvisera allt eftersom.

Sen fuskar jag lite. Använder skruv på strategiska platser, den får ersätta de rostiga fyrtumsspikarna som verkar ha varit standard när ladugården byggdes.

2 reaktioner till “Reparation av ladugården”

  1. Skruv i stället för spik är inget fusk, det är en förbättring. Sen är det ju enklare med skruvdragare också.

    1. En förbättring – fram till nästa renovering. Det är betydligt enklare att riva när det bara är spikat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.