Kosta på dig en pizza ibland

Jag gillar att laga mat och tur är väl det, för alternativen är inte så många i närområdet. Sen är det kanske inte så inspirerande att laga mat till sig själv – och ibland blir det faktiskt en pizza.

En pizza "Den onde" från Dallasgrillen i Vingåker.
En pizza ”Den onde” från Dallasgrillen i Vingåker.

När jag har gäster är det roligt att ta ut svängarna och spendera lite tid i köket. Men till vardags blir det mest samma rätter. Kanske ett tiotal som jag varierar på olika sätt. Inte dålig mat på något sätt men ibland blir jag sugen på en vanlig fulpizza.

Sen är pizza ingen snabbmat när man bor på riktiga landet. Det tar minst en halvtimme att åka in till Vingåker för att hämta den, plus eventuell väntetid. Så i nio fall av tio går det snabbare att laga maten själv än att låta någon annan göra den. Och vill jag ha pizza så kan jag unna mig det. Visst kan jag göra pizza själv men det blir inte riktigt samma sak.

När jag bodde i Stockholm var det fullt möjligt att leva på snabbmat och ärligt talat så var mitt kök i Sickla betydligt mindre använt än det jag har här på gården. Det är lättare att förfalla till genvägar när det finns dussintals snabbmatställen på promenadavstånd.

Numera betyder snabbmat spagetti och köttfärssås, pannkakor eller grillat. Snabbmat är allt som jag kan laga på kortare tid än det tar att åka till närmaste butik.

Men ibland blir det som sagt – pizza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.