Rensa kylskåp

Jag tycker egentligen inte att man ska slänga mat. Och jag brukar faktiskt äta upp allt jag köper. Men det finns undantag.

Det har med tiden blivit allt trängre i mitt kylskåp. Och eftersom jag bor själv och inte har särskilt vidlyftiga vanor så har det känts lite underligt. Nu har jag gjort en utrensning och upptäckt problemet.

Min exklusiva samling av sillburkar från 2010 och framåt har nu avyttrats.
Min exklusiva samling av sillburkar från 2010 och framåt har nu avyttrats.

Den är sillen som ställer till det. Jag är väldig förtjust i sill och nubbe, men problemet är att jag inte dricker när jag är själv på gården. Inte ofta i alla fall.

Och varje midsommar och helg när jag har folk på besök så äts det sill. Nyinköpt sill. Det har gjort att antalet sillburkar ökat – för att till slut ta över kylskåpet. Eftersom jag sill har lång hållbarhet och jag inte vill slänga mat så har mitt kylskåp förvandlats till ett sillförråd.

Nu har jag i alla fall gjort slag i saken. Tömt och diskat burk efter burk som jag vet att jag aldrig kommer att äta upp. Det slank även med en burk aioli, en nästan tömd burk med soltorkade tomater samt ett litet krus med extra (utöver det vanliga) möglig Stilton.

Så nu finns det plats i kylen igen. Och jag ska hålla bättre ordning. Har man mat man aldrig kommer att äta så kan man slänga den – i tunnan eller till hönsen. Man måste inte spara den tills den blir dålig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.