Nu har jag spelat in min första reklamfilm. Det blev för min chilisås Vingåker XTRM. Inte gjord för att ätas ren – men vad gör man inte för konsten (reklamen).
Själv använder jag den till chiliconcarne, köttfärssås eller brer ett tunt lager på hamburgerbrödet. Så det är egentligen bara en fråga om perspektiv – extremt stark eller extremt dryg? Det bestämmer du. Och i hanterliga mängder är den faktiskt god också. Brukar beklaga mig över de som gör chiliprodukter som bara är starka – styrkan måste balanseras och det tycker jag att jag lyckats med.

Helt utan e-nummer och konstgjorda tillsatser. Enda nackdelen med den här chilisåsen är att jag behöver använda gasmask och gummihandskar när jag tillverkar den. Annars blir det helt olidligt i köket med rinnande ögon och hostattacker.
Men när man väl fått in den i flaskan är den hanterbar. Men som chilisås är den inte för alla. Den bör behandlas med försiktighet och risken för överdos är stor. Jag är själv förtjust i riktigt stark mat men en halv tesked utblandad i såsen är en lagom dos för mig.