Magnolian planterad

Magnolia x wiesneri 'Swede Made' heter den. Har inte hittat så mycket infomation på nätet, mer än att det är en hybrid och borde vara lite tåligare än mangonlior i allmänhet. Hoppas på det.
Magnolia x wiesneri ’Swede Made’ heter den. Har inte hittat så mycket infomation på nätet, mer än att det är en hybrid och borde vara lite tåligare än magnolior i allmänhet. Hoppas på det.

Mina kära arbetskamrater gav mig en magnolia i avskedspresent när jag slutade. En riktig utmaning här på gränsen mellan zon 3 och 4.

Nu har jag i alla fall gjort vad jag kunnat för att den ska klara sig. Den har stått för avhärdning ute i växthuset i snart en vecka och nu har den äntligen kommit i jorden.

Eftersom jag inte har någon sydvägg över så fick jag fixa en. Gjorde en upphöjd bädd i ett hörn vid blåbärsodlingarna. Sen satte jag betongblock framför – teorin är att de ska hjälpa till att hålla värmen.

Själva planterandet tog inte så lång tid. Inte när jag väl bestämt mig för var den skulle bo.
Själva planterandet tog inte så lång tid. Inte när jag väl bestämt mig för var den skulle bo.

Blandade ut jorden med rhododendronjord och slängde i lite lekakulor  i botten för säkerhets skull. Sen täckte jag jorden med tidningar och ska snart fylla på med flis. Funderar på om jag skulle ersätta flisen med sten, har gott om bådadera.

Avslutningsvis har jag klätt staketet med markväv för att skapa en liten lähörna.

Sen har jag gjort vad jag kan. Tror jag.

En kommentar till “Magnolian planterad”

  1. Låter som om du ger din magnolia en bra start. Jag fick en av Gunnel och Ankan i 40-årspresent. Det tog fem-sex år innan den blommade. Men nu….den är tre meter hög och blommar underbart varje vår. Något att se fram emot, varje vårvinter!/Carina F

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.