Planering för A-fältet 2013

A-fältetEfter en del räknande har jag bestämt vad som ska sås på A-fältet. Förra året testade jag tolv olika sorter men i år blir det bara sex.

Jag har fått ta hänsyn till att ogrästrycket var alldeles för stort förra året så jag ska göra en falsk såbädd så fort marken reder sig och sen hinner jag kanske med minst två ogräsharvningar innan örterna ska ut. Vinnarna i årets kryddtävling är:

Oregano – räknar med drygt 200 plantor. Ska förså i början på april och sådden blir i maj. Ska plantera hälften på markduk och hälften på barmark för att se hur det faller ut.

Mejram – 400 plantor, även här blir det försådd i april. Här ska jag testa att så hälften på drill. Drar upp ryggar med potatisårdret och planterar ovanpå.

Salvia – direktsådd av 200 plantor.

Timjan – direktsådd av 400 plantor.

Citronmeliss – direktsådd av 200 plantor. Räknar den som anuell i mitt område och ska se hur långt den orkar på en odlingssäsong.

Kyndel – direktsådd av 400 plantor.

Har räknar med sex meterbreda odlingsbäddar ca 20 meter långa. (Bredden avgörs av traktorn. Mellan bäddarna ska jag så subklöver. Tanken är att jag flyttar bäddarna ett steg varje år, och använder subklövern som gröngödsling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.