Din guide till livet på landet

Rött vin med pimpinella

Pimpinellan är de vackra gröna bladen i vinet, och de ger verkligen vinet en extra dimension med sin svaga gurksmak.

Under semestern hade jag ett helt gäng med besökare på gården. Alla visade sig vara kunniga och engagerade snickare och trädgårdsarbetare och vi lyckades också få ihop en nästan helt lokalproducerad meny. Potatis från landet, vildsvin skjutet vid vändplatsen 100 meter från gården, örter från kryddträdgården och morötter från växthuset. Min kära mor satte dessutom ihop en en sallad baserad på ogräs. Det är lite extra tillfredsställelse att äta upp kirskålen. Hämnden är ljuv.
En av de få saker som inte var lokalproducerade var vinet. Men vi kryddade det i alla fall med gårdens egen pimpinella.

Under hundpromenaderna samlade kännarna in över 20 liter av skogens överflöd av kantareller. Sen delades dessa broderligt mellan oss alla. Här ligger min andel och torkar i växthuset.
Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Relaterade inlägg

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Anders Möller

Lantlevande Youtuber

För drygt tio år sedan lämnade jag Stockholm för ett enklare liv på landet.
Men det blir aldrig som man tänkt sig – fast det kan bli bra ändå.

Anders Möller

Mina favoriter
Annons

Konsten att flytta till landet

Boken om mina första tio år som lantbo – med och motgångar.
Mina favoriter