Eldsvåda – ladugården nedbränd

Två timmar efter att jag sett flammorna var det bara en glödande hög av aska kvar.
Två timmar efter att jag sett flammorna var det bara en glödande hög av aska kvar.

Det känns fortfarande tidigt att skriva om vad som hänt. Det värsta på gården sen jag flyttad hit. Men jag kan inte skriva om något annat och utelämna det här eländet.

Jag har gjort en film där jag berättar om vad som hänt och jag försöker se till det positiva. Det kunde varit mycket värre med människoliv och djur på spel. Nu har jag en hög av aska istället för en ladugård och kan bara hoppas att något nytt kan resa sig ur eländet.

Nu blir det pappersarbete istället för snickeri. Och försöka komma ihåg allt som fanns i ladugården. Lådor med böcker, foton, verktyg, mina kostymer etc etc Det mesta känns banalt i sammanhanget.

Grannarna som bor fem hundra meter bort blev väckte och kunde bara se en vägg av eld genom skogen.Foto: Camilla Dahlman
Grannarna som bor fem hundra meter bort blev väckte och kunde bara se en vägg av eld genom skogen.Foto: Camilla Dahlman

7 reaktioner till “Eldsvåda – ladugården nedbränd”

 1. Så fruktansvärt Anders. Men också så skönt att det inte var bostadshuset och att ingen människa eller djur blev skadade.
  Det kommer att ordna sig bra så småningom, det tror jag verkligen men fattar att det känns tungt nu. Fint att du fått bra hjälp hittills, hoppas försäkringsbolag och EU- stödet sköter sig lika bra!
  Allt gott!

 2. Hej Anders,

  Jag har följt din blogg en längre tid och det är helt fruktansvärt att din lagård brunnit ner. Känns klichéaktigt att nämna, men även om allt känns nattsvart just nu, kommer allt att lösa sig med tiden, i små, små steg åt gången. Det syns verkligen på filmen hur du kämpar för att berätta, och det uppskattas att du fortsätter att dokumentera. Det är som du säger, huvudsaken var att inga människor och djur kom till (fysisk) skada, och att materiel går att ersätta.

  Ett förslag är ju att kanske fundera på att bygga upp lagårn i gammal stil, med brädor istället för en plåthall? Du kan ju nu faktiskt få till det som du vill ha det, med rejäla portar, rum, vatten och el. Så mitt förslag till dig är; sätt dig och rita enkel skiss på hur du skulle vilja ha det i framtiden med din nya lagård.

  Fundera på att gjuta en betongplatta?
  Hur skall taket se ut?
  Ska hela byggnaden vara isolerad eller ska vissa rum vara isolerade?
  Ska du ha toalett?
  Vad vill du göra med den nya lagårn?
  Ska den ligga på samma plats eller vridas eller flyttas en bit från vägen?

  Som sagt bara lite förslag och pep-talk.

  Allt gott!

  Peter @ tjornbo.se

  1. Kommer att bli en hel del förändringar troligtvis, men jag avvaktar till vad f-bolaget säger. Som du skriver är det läge för att ta ett helhetsgrepp på ladugården, och kanske gården i övrigt.

 3. Du borde kolla lite extra så att elden inte är anlagd för att dölja massiv sröld av saker som funnits där , de kriminella blir bara värre och värre nu för tiden !

 4. Men vad förfärligt! Hoppas att du å4minstone får fullt ut ersättning från försäkringen även om minnen och sånna saker som betyder något för en går ju inte att få tillbaks. Strongt av din att orka se framåt det vete tusan om jag.orkat!!! Ta väl vara på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.