En man och hans skyffel

Annons
Jag fick lirka lite med lastbilschauffören för att få högen där jag ville. Så nära målet som möjligt samtidigt som jag vill komma in på gården med bilen. Har försökt räkna på hur stor hög det skulle bli - men även om man vet volymen så är det svår att avgöra hur högen kommer att lägga sig när den tippats. Blev rätt ok ändå.
Jag fick lirka lite med lastbilschauffören för att få högen där jag ville. Så nära målet som möjligt samtidigt som jag vill komma in på gården med bilen. Har försökt räkna på hur stor hög det skulle bli – men även om man vet volymen så är det svårt att avgöra hur högen kommer att lägga sig när den tippats. Blev rätt ok ändå.

Jag har fått 13 ton makadam levererat till gården. På ett sätt skulle man kunna se det som en motivation till att skaffa en lastare till traktorn. Men jag skyfflar gärna för hand.

Enligt mina beräkningar skulle jag egentligen inte behöva mer än 7 ton, men sten är inte dyrt. Hamnar på runt 100 kronor per ton. Däremot kostar transporten en hel del. Därför är det lika bra att beställa en full lastbil på en gång. En hög med sten är alltid bra att ha.

Hade jag haft en lastare (skopa) till traktorn så hade stenen snabbt varit utkörd. Men lastare kostar och jag knegar istället förnöjsamt på med skyffel och skottkärra.

Annons

Det finns olika sorters jobb. Vissa innebär mycket frustration: som att slå ner stolpar i stenig mark och redigera sidor där materialet inte alls stämmer med sidskissen. Det är jobb som tar tid utan att det går framåt. Jobb som innebär ständiga frustrationer därför att man måste lägga ner mycket arbete och ändå inte bli nöjd med resultatet.

Andra jobb känns mer tillfredsställande. Det går inte fort att skyffla grus för hand. Men det går framåt. Jag har inget emot att bli trött och svettig så länge jag ser resultat. Och det gör man med en hög grus. Den blir något mindre för varje skottkärra jag kör iväg. Och i andra änden blir resultatet direkt synligt.

Därför känns det tillfredsställande att skyffla grus för hand.

Dela gärna
Annons

2 reaktioner till “En man och hans skyffel”

  1. “Jag skyfflar gärna för hand…” “Det känns tillfredsställande att skyffla grus för hand…”
    Funkade visst inte med de där” mantrana”. 😉

    1. Skyfflandet har sin charm – men den åldras inte väl. Efter 15 skottkärror tappade jag sugen lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.