Första wwoofaren har lämnat gården

Sina har varit till stor hjälp här på gården de senaste fem veckorna. Nu drar hon vidare för att lära känna mer av Sverige.
Sina har varit till stor hjälp här på gården de senaste fem veckorna. Nu drar hon vidare för att lära känna mer av Sverige.

Efter fem veckor här på gården har nu min första wwoofare dragit vidare. Trots att jag bara haft positiva erfarenheter är det ändå skönt att få rå sig själv ett tag.

Sina har gjort mycket nytta här på gården. Hon har varit huvudansvarig för hönsen och skött öppning och stängning av växthuset varje dag, och det har fungerat bra. Dessutom har hon målat ett antal byggnader, rensat ogräs, skött gräsklippning och släpat ris och sten. Dessutom är hon både rolig och trevlig.

Det är ändå skönt att vara själv på gården ett tag. Även om man har stor nytta av ett par extra händer så blir man lite styrd av att ha folk boende på gården. Alla jobb måste planeras och man kan inte räkna med att unga människor känner till sådant som är självklart för oss som bor så här.

Som att sätta på locket på färgburkar, plocka in verktyg, hur man vattnar och att brännässlor bränns. Sånt kan kännas så elementärt att man inte ens nämner det. Men det är mitt ansvar att visa hur det ska gå till. Så jag har också lärt mig en hel del under de här fem veckorna. Med nästa wwoofare kommer jag att vara ännu tydligare. Tror det kommer att gynna alla parter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.