Hem till gården

Egen härd är guld värd.
Egen härd är guld värd.

Fem veckors utbildning i mathantverk på Eldrimner har varit oerhört givande. Men det är skönt att vara tillbaka på gården och börja sätta alla planer i verket.

Har träffat massor av människor med liknande ambitioner, titta till exempel in hos Amanda och Niklas på Glada getens gård.

Kom hem sent i fredags, egentligen lördag morgon eftersom klockan var närmare ett. Tittade till hönsen och drog upp temperaturen på elementen några grader. (Trots att det blev dyrt är det skönt att ha en fungerande rörspis i sovrummet.)

Helgen ägnade jag åt att planera. Har i veckan skickat in min registrering av företagsnamnet till Bolagsverket, hämtat tio kilo kött hos Christer på Magdakullan, handlat en 25 liters gryta på Biltema, hämtat hönsmat, köpt ny vattenautomat till hönsen och handlat virke till ett nytt vedskjul. Hoppas bli klar med det senare innan snön kommer – så nu är det bråttom, igen.

Dessutom har jag börjar rensa i garderoberna. Tre högar med kläder ska bort: Sånt som jag aldrig tänker sätta på mig, sommarkläder och kläder som har krympt…

Har dessutom väggmonterat min nya tv och dragit kablar runt i vardagsrummet. Har ännu inte lyckats få surroundsystemet att fungera – men skam den som ger sig.

 

4 reaktioner till “Hem till gården”

  1. Det blir sommar igen och har du kolat luftfuktigheten i garderoben, mina kläder blir till pygmé dräkter och jag hörde det berodde på just luftfuktigheten…

    1. Den ska heta Archangelica, det latinska namnet på kvanne. En av de mer exotiska örterna som jag ska odla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.