Hösten är här

Kvällarna blir mörkare och man behöver jacka när man går ut. Det är sagornas och lägereldarnas tid – även om det fortfarande är juli.
Kvällarna blir mörkare och man behöver jacka när man går ut. Det är sagornas och lägereldarnas tid – även om det fortfarande är juli.

Idag passerade ett hundratal gäss över gården. Gäss i v-formation på väg söderut till varmare trakter. Och jag börjar själv tvivla, det blir nog inte bättre än så här.

Det ligger höst i luften, de första löven har redan släppt från träden och även fast det fortfarande är juli så har jag hängt fram jackorna i hallen. För ett år sedan var det värmen och torkan som jag beklagade mig över. Men jag tänker positivt och genomsnittligt har de två senaste somrarna varit fantastiska.

En del träd börjar redan ge upp hoppet om samlaren 2015. De första löven har redan landat i gräset.
En del träd börjar redan ge upp hoppet om sommaren 2015. De första löven har redan landat i gräset.

2014 önskade jag mig luftkonditionering vid den här tiden, nu tänder jag istället en brasa på kvällarna. Det känns ändå lite trist, som om den här sommaren tog slut innan den börjat. Ännu är det för tidigt för meteorologerna att sammanfatta eländet men väderprognosen skulle kunna göras som en oljemålning med 15 grader och skurar.

Har fortfarande något hopp om att tomater och chili ska sätta fart i växthuset, men det ser dystert ut. Honungsskörden verkar bli eländig och allt jag sådde på friland har ruttnat bort. Ser ändå framåt med tillförsikt och räknar med att slå rekord i julhandeln. Snart är vi där…

4 reaktioner till “Hösten är här”

  1. Eländig verkar vara denna sommars mest använda ord! Upplysningsvis har jag pälsmössan och skinnhandskarna på hatthyllan i farstun. Svalt klimat har vi gott om här i Norrbotten men detta regn är ju så trist och ganska oroande faktiskt. /Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.