Mystiska tunnor till gården

Fyra plasttunnor för 150 kronor styck är min senaste investering.
Fyra plasttunnor för 150 kronor styck pryder numera sin plats på gården.

Min senaste investering är fyra 210-liters tunnor med försegling. Vad som funnits i tunnorna tidigare är okänt, men det finns inga etiketter med varningar och de är inte stämplade med ”Ringhals”.

Rejäla tunnor är bra till mycket. Jag förvarar utsäde i liknande tunnor. Det går att förvara och transportera hönsgödsel i dem, eller spannmål till hönsen. Det mesta går att stoppa ner och förvaras råttsäkert i en sådan tunna.

Har dessutom en idé om att bygga en liten flotte av två stycken för att kunna ta mig runt på dammen. Har också sett en ritning på hur man bygger ett filter till dammen av en sån här tunna.

Det tidigare innehållet är förstås en osäkerhetsfaktor, men det fanns gott om tunnor att välja på och jag ratade alla med oljerester eller kemiska lukter. Nu ska de skuras ur ordentligt och sen får de vädra under sommaren. Planerar att köpa spannmål i bulk från någon bonde till hösten för att hålla nere foderkostnaderna till hönsen.

6 reaktioner till “Mystiska tunnor till gården”

  1. Köpte sådana där tunnor fast mindre runt 100 liter. I dem hade det varit sill och det feta sillaspadet var extremt svårt att få bort 🙂

    1. Sill har det inte varit i dem, däremot något som verkar knepigt att få bort. Ingen lukt i alla fall, men jag avvaktar nog innan jag häller hönsfoder i dem.

  2. Vi har hämtat korn hos en grannbonde till hönsen och grisarna. Då har vi använt vita säckar frång ranngården, typ 10kr/styck. Om man fyller dem med 30 kilo är de ganska smidiga att hantera. Tror de kallas PP-säck.

    1. Jo, säckarna känner jag till. Men jag är ute efter en mussäker förvaring. Är inte så förtjust i rodenter.

        1. Jättebra idé Fredrik, det bästa av två världar. Och då blir det inte heller någon direktkontakt mellan fodret och eventuellt suspekta substanser i plasttunnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.