Nu är jag i riskzonen

Senaste veckan har bloggen blivit försummad – och jag har dessutom varit liberal med viktväktandet. Ändå hade jag gått ner ytterligare 1,3 kilo vid invägningen i torsdags. Det är inte bra…

Klart jag är glad över att viktkurvan fortfarande pekar nedåt. Men att den gör det trots att jag fuskar riskerar att göra mig oförsiktigt.

”Confident-Cocky-Lazy-Dead” är ett citat från en Sci-Fi-bok jag läste för många år sedan. För mycket självförtroende får dig att slappna av och bli lat – och sen är det kört. Men nu har jag varit på årets sista julmarknad och kan återgå till mer normala rutiner igen.

Slutfruset för i år. Efter sex veckor med marknader varje helg kan jag nu återgår till ett mer normalt liv. Och en sundare diet.
Slutfruset för i år. Efter sex veckor med marknader varje helg kan jag nu återgår till ett mer normalt liv. Och en sundare diet.

Som jag skrev sist så sviktar omdömet om man tillåter sig att bli riktigt trött och hungrig. Jag har känt mig förtjänt av något extra efter mycket slit. Men när undantagen blir tillräckligt många så är man snart tillbaka i gamla (o)vanor.

Nu blir det två veckor med ordinarie Viktväktardiet. Över julhelgen släpper jag alla restriktioner. Räknar med att vikten kommer att vända uppåt igen – men för julmaten är jag villig att ta det straffet. Som en vis kvinna en gång sa: Det är inte det man äter mellan jul och nyår, utan det man äter mellan nyår och jul som spelar roll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.