Våren blev kort

Knappt hade våren börjat kännas i luften förrän vintern slog tillbaka och åter gjorde utsikten från sovrumsfönstret till ett vinterlandskap.
Knappt hade våren börjat kännas i luften förrän vintern slog tillbaka och åter gjorde utsikten från sovrumsfönstret till ett vinterlandskap.

Blev snabbt botad från mina vårkänslor när jag vaknade upp till mulet snölandskap. Har dock förhoppningar om att det här snötäcket inte blir så långvarigt.

Tillbringade en stund igår med att kratta åkern. Inte hela – men jag behöver frilägga en liten yta för det lastbilslass med kalk som jag väntar i nästa vecka. Kommer att bli några plusgrader de närmaste dagarna och eftersom Smhi deklarerat att våren nu kommit hit till Sörmland så räknar jag med att marken ska vara snöfri när kalken kommer.

Mest synd är det förstås om hönsen. I takt med snösmältningen hade de tagit hönsgården i besittning igen – men i morse var det ingen rusning när jag öppnade luckan. Den senaste tiden har det varit trängsel när alla vill ut och hitta de smaskigaste bitarna där snön smält bort. Men det verkar som om de på något sätt förstod att det snöat under natten och att det inte fanns så mycket för dem att hämta.

Kan det vara så att höns har en övernaturlig förmåga att se genom fönster?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.