Första kycklingarna 2015

Först ut 2015, årets fyra första kycklingar föredrar pallkragens hörn när de får besök.
Först ut 2015, årets fyra första kycklingar föredrar pallkragens hörn när de får besök.
Pumah visar som vanligt stort intresse för kycklingarna. Vid sju års ålder har hon ännu inte skadat någon levande varelse, bortsett från emotionella skador på grodor, katter och grannar. Men att hon slickar sig om munnen och dreglar op kycklingarna ser jag som ett potentiellt dåligt tecken.
Pumah visar som vanligt stort intresse för kycklingarna. Vid sju års ålder har hon ännu inte skadat någon levande varelse, bortsett från emotionella skador på grodor, katter och grannar. Men att hon slickar sig om munnen och dreglar på kycklingarna ser jag som ett potentiellt dåligt tecken.

Nu spricker äggen ett efter ett. Mina första kycklingar för i år har fått lämna kläckaren och rör sig nu på fri fot inom lastpallarnas ramar.

De var något sena, tidigare kläckningar har börjat redan på dag 20 och dag 21 har det varit fullt i kläckaren. Men bättre sent än aldrig. Fyra utplockade och sex till ligger på tork. Pumah visar som vanligt stort intresse och det självlärda kommandoordet ”kycklingarna” sitter som en smäck. Hon vet vad som gäller när hon hör det.

Kycklingar och chiliplantor får samsas i gästrummet, trots att de har olika temperaturkrav. Växterna vill ha det svalt – kycklingarna varmt. Men en sak som de har gemensamt är att de bör hållas borta från katterna. Och det är den första prioriteten för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.