Rivningsvirket blev ett tillhåll

En pinne att sitta på och tak över huvudet. Det behövs inte mycket för att hönsen ska tycka att det är trevligt.
En pinne att sitta på och tak över huvudet. Det behövs inte mycket för att hönsen ska tycka att det är trevligt.

När jag rev ner trappan på lagårdsgaveln blev det en del virke och takplåtar över. Med benägen hjälp reste jag ett litet solskydd av rivningsvirket. Nu har det blivit ett riktigt tillhåll.

Hade inge direkt användning för takplåtarna så jag bestämde mig för att göra ett litet soltak åt hönsen. Fyra stolpar och sen lite rivningsvirke för stadgans skull. Hittade också en gammal torkad björkstam som fick bli sittpinne på diagonalen.

Hönsen uppskattar verkligen det här stället. På morgonen springer de först omkring och krafsar runt men när stolen står högre gillar de att sitta utomhus. På kvällarna börjar de dra sig tillbaka mot hönshuset och när det skymmer brukar det bara vara någon tupp kvar ute som håller koll på läget. Brukar gå ner och stänga när det blivit mörkt och då sitter de sorterade på sittpinnarna inne i hönshuset. Översta pinnen är alltid fullsatt och sen blir det några stackare som får nöja sig med mittpinnen.

Unghönsen sover fortfarande på golvet, även om de gärna sitter på pinnen dagtid. Har separerat grupperna igen. Blev för stökigt med alla tupparna. En del av dem gillade att promenera om kring inne hos unghönsen och då blev det för stressigt för dem (mig) när de skulle hålla sig undan. När slakten är över ska de få flytta ihop på heltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.