Trodde mina tuppar börjat mögla

Stolt som en tupp – men de vita fläckarna på kammen ser inte helt normala ut.
Stolt som en tupp – men de vita fläckarna på kammen ser inte helt normala ut.

Upptäckte att mina stolta marantuppar hade vita fläckar på kammarna. Det såg ut som mögel eller svamp – så det blev att börja slå i hönsböckerna och söka på nätet.

Lyckades inte hitta något som till närmelse liknade det mina tuppar drabbats av. Fick däremot tipset att se om det gick att tvätta bort. Lättare sagt än gjort. Mycket kan man säga om mina tuppar, men några kramdjur är de inte. De gillar inte att bli klappade.

Och att fånga in dem är inte heller det lättaste. Någon gång ska jag göra ett nytt försök med fångstkroken – gick inte så bra sist men jag har sett en film på Youtube så det kanske kan gå om man gör på rätt sätt.

Nu har jag i alla fall en teori om vad de drabbats av. När jag satte upp sittpinnarna i hönshuset så gjorde jag det efter alla konstens regler med noggrant uppmätta avstånd. Men vad mina dumhöns inte riktigt fattat är att de måste sitta åt rätt håll.

En del av dem sätter sig med huvudet in mot väggen. Och om hönsen på övre pinnen sitter på samma sätt så skiter de mina långhalsade tuppar i huvudet. Kanske en liten hämnd för tupparnas ohyfsade beteende i hönsgården.

Så – mina tuppar har inte börjat mögla. Det är hönsen som skiter dem i huvudet på nätterna.

5 reaktioner till “Trodde mina tuppar börjat mögla”

  1. Nästan för bra för att vara sant! =))))
    Det här får jag försöka ta och dela på fb så fler får lära sig nåt 😉

    1. Liknande, men inte riktigt samma, och lyckligtvis verkar inte mitt sprida sig. Hittade heller inget klart svar på vad det kunde vara. Ska ta en närmare titt på den tupp som fortfarande har fläckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.