Katterna har återvänt

I fredags hade katterna sin första helnatt ute. Dallas kom tillbaka på lördagsmorgonen, men Marlon föredrog att övernatta i ladugården. På lördagskvällen försvann Dallas ut igen – och sen var båda borta.

På söndagen sågs de inte till överhuvudtaget. Först vid tiotiden på kvällen såg jag en katt sitta på bordet ute på altanen – när jag öppnade dörren kom både inspringande. Raka vägen till matskålen och sen blev det en ovanligt lugn natt med tungt sovande katter.

Marlon försvann ut igen på morgonen, men Dallas beslöt sig för att vila från utelivet ett tag till och ligger fortfarande och sover.

Det är alltid en avvägning det här med ute- eller innekatt. Tror inte katterna tar någon skada av att leva inomhus, och det är helt klart mer riskfritt. Men om katten själv får välja så är utelivet helt klart mer stimulerande.

Bor man dessutom som jag gör, på riktiga landet utan trafikerade vägar, så känns det rätt självklart att de ska få gå ut och in som de vill.

 

3 reaktioner till “Katterna har återvänt”

  1. Håller med dig och tror att en utekatt är en lycklig katt. Vi bor långt från närmaste asfaltväg och har kattlucka så de väljer helt själva (nackdelen med det är att de ibland drar in sina byten). Under vintern föredrar de inomhuslivet i soffan och framför kaminen, men vår och sommar kan det gå ett par veckor utan att vi ser skymten av den mer självständiga katten. Jag är övertygad om att de trivs med livet och att de kommer hem när de vill ha mat, värme och sällskap.

    1. Det är nog så. Marlon, min ena katt verkar föredra ladugården så här års. Gissar att det är mer spännande där. Dallas däremot föredrar ett varmt knä och en fylld matskål framför äventyr. I varje fall när det är kallt och regnigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.