Katterna har en ny hobby

När jag har besök får jag ofta frågan var katterna är. Det är för att jag oftast har besök dagtid, då ligger katterna och sover på någon stol eller under en säng. Annat är det när jag har gäster som övernattar. De får uppleva Nattskiftet…

När skymningen kommer vaknar Marlon och von Dallas till liv. Kvällarna brukar inledas med lite fågelspaning i fönstren – och numera även fladdermusskådning.

Ett papper blev nattens första offer. Mattan visar spår efter den våldsamma kampen.
Ett papper blev nattens första offer. Mattan visar spår efter den våldsamma kampen.

Sen brakar kriget löst. När nattskiftet går på är ingen kruka säker, ingen pappersrulle kan räkna med nattro och ve det papper som inte hittat hem till en skyddande pärm.

Den här toarullen kommer aldrig att återhämta sig efter nattens traumatiska upplevelser.
Den här toarullen kommer aldrig att återhämta sig efter nattens traumatiska upplevelser.

Nattskiftet går sina patrullrundor i full fart – under sängen, över sängen, ner för trappan. över bordet i vardagsrummet, under soffan, över soffan och så uppför trappan igen. Emellanåt avbryts rundorna av lekslagsmål med jamande och fräsande.

Lyckligtvis sover jag tungt. På morgonen inväntar nattskiftet sin frukost – sen går de och lägger sig och det är dags för mig och Pumah att börja jobba.

En kommentar till “Katterna har en ny hobby”

  1. Oj, det går vilt till hemma hos dig förstår jag. :-O
    Vart lite orolig, såg ingen #blogg100 tweet av dig i flödet och tänkte att du kanske missat. Men det hade du ju inte. Skönt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.