Vakteljakt i gästrummet

Vaktlarna växer otroligt snabbt. Redan vid 12 dagars ålder är de flygga och flaxar ur mina pallkragar. Så nu blir det vakteljakt i gästrummet någon gång om dagen.

För tolv dagar sedan var de rätt lätthanterliga. Nu verkar de fulla av äventyrslust och jag får jaga dem med sopborste.
För tolv dagar sedan var de rätt lätthanterliga. Nu verkar de fulla av äventyrslust och jag får jaga dem med sopborste.

Jag är van vid att föda upp kycklingar och där har jag aldrig haft det här problemet. Kycklingarna brukar hålla sig på marken. Nu gäller det att öka på byggtakten så jag får klart deras nya hem i ladugården. Det går inte att ha vaktlar springande i hela huset.

Trodde det skulle ta längre tid innan de började röra sig vertikalt. Men jag hade tidigt sett deras ansatser. Redan som riktigt små flaxade de med vingarna och hoppade rakt uppåt som små dunklädda popcorn i pallkragarna. Trodde att den tredje pallkragen skulle hålla dem på plats, men tydligen inte.

Som nästa åtgärd kommer jag att lägga kompostgaller över för att försöka hålla dem på plats. Det går inte att hålla på med vakteljakt flera gånger om dagen nu när förädlingarna är i full gång-

2 reaktioner till “Vakteljakt i gästrummet”

  1. Varje dag lär jag mig något nytt, vaktlar kan alltså flyga? Eller studsar de bara som popcorn? 🙂
    /Linnea

    1. De flyger alldeles utmärkt. Trots att de är marklevande är de flyttfåglar och de vilda svenska vaktlarna tillbringar vintern i Afrika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.