Pågående projekt: Renovera sovrum

Annons
Dela gärna
Morgonsol i ett fönster och kvällsol i nästa. När rummet är inflyttningsklart ska jag skaffa rullgardiner.

Med utmärkt hjälp av snickarna Aulis och Pelle kom bröstpanelen på plats i mitt blivande master bedroom. Rummet har allt man kan önska sig av ett lantligt sovrum: fönster med utsikt över gården, egen toalett, walk-in-closet, kakelugn och (om nästa sommars projekt blir förverkligat) en balkong.

Rumsrenoveringen har varit vilande någon månad och i stället har jag prioriterat utomhusaktiviteter. Men nu har SMHI föreslagit inneprojekt.

Bröstpanelen är på plats och jag har spacklat alla skruvhål. Håller på att bredspackla den gamla vävtapetet och när det är klart blir det ett sista lager färg på panelen. Efter mycket funderande har jag till slut bestämt mig för vilken tapet jag ska ha. Hade varit betydligt enklare om man fick tre att välja på. It’s a jungle out there!  Till slut bestämde jag mig för ett fabrikat och nöjde mig med deras tapeter. Hade hittat  andra som verkade trevliga men det bär lite emot att betala över 3000 kronor rullen för en designtapet.

Annons

Ska måla taket också innan tapeterna ska upp. Sist tar jag itu med golvet. Har haft många funderingar på vad jag ska göra med det gamla trägolvet men har bestämt mig för att det tillsvidare ska vara ett traditionellt skurgolv. Då har jag alla alternativ kvar.

Rörspisen ska muras om invändigt. Enligt en kakelugnsmakare jag talat med ska det vara ett halvdagsprojekt. Gäller bara att få tag på en murare.

Och när frosten kommer ska jag bygga min egen säng.

Annons

En kommentar till “Pågående projekt: Renovera sovrum”

  1. Pingback: Sovrummet renoverat | Från Stockholm till vägens slut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.