
Har kämpat mot ogräset hela sommaren och skulle med facit i hand ha ägnat lite mer tid åt at skörda. Nu hann jag i alla fall få ihop en omgång koriander och en burk med oregano. Torkade i ugnen med öppen lucka på 50 grader i några timmar innan jag kunder repa av blad och frön. Fungerar i liten skala men till nästa år behöver jag fixa någon form av torkställning på gamla höloftet.
Har lika mycket koriander till att torka – funderar på om det skulle fungera med någon form av bärplockare. Jag får prova mig fram.

Sen ligger senapsskörden och väntar. Fröna är så små och rullar lätt så jag får fundera över något vettigt sätt att få loss dem utan att sprida skörden över golvet. De chiliplantor som hann mogna ska jag också torka. Har några stående i fönstret för att de ska få lite färg.
Men eftersom de är utvalda för att ha olika styrka så får jag väl smaka mig fram.
Resten av det jag planterade får stå på tillväxt till nästa år. Pepparmynta, kamomill och pimpinell är i alla fall favoriter från denna säsongen. Nu ska jag bara komma ihåg att få kvanne och vitlök i jorden innan vintern kommer på allvar. Samma problem som i våras bara – var ska jag sätta vad?