Så stod jag där med knoppen i handen

Dat är inte lika otäckt som det ser ut. Cisternen på en toastol innehåller bara dricksvatten – plus lite avlagringar från mitt järnhaltiga vatten. Bra att veta om man blir inlåst på en toalett en längre tid.
Det är inte lika otäckt som det ser ut. Cisternen på en toastol innehåller bara dricksvatten – plus lite avlagringar från mitt järnhaltiga vatten. Bra att veta om man blir inlåst på en toalett en längre tid.

Plötsligt händer det – när jag skulle spola på toaletten i morse hände ingenting. Mer än att jag fick spolknoppen i handen. Härligt med ett nytt projekt.

Själva knoppen går att skruva loss – men stången som förbinder den med packningen i botten på cisternen bör sitta ihop.
Själva knoppen går att skruva loss – men stången som förbinder den med packningen i botten på cisternen bör sitta ihop.

Om någon inte förstår så var det ironi i den senaste meningen. Man blir lite paff bara. Först försökte jag skruva fast knoppen och röret den satt fast i – men till ingen nytta. Det var bara att börja montera bort locket på cisternen för att kunna sätta sig in i en toastols inre mekanismer. Genom att lyfta packningen för hand gick det att spola. Men eftersom jag väntar gäster tror jag alla inblandade skulle uppskatta en fungerande spolfunktion.

Innan man börjar reparera en toalettstol är det bra att stänga av vattnet. Slipper man jobba under vatten så gör man det.

Efter lite klurande fick jag loss mekanismen men det visade sig vara ett katastrofalt fel. Eller åtminstone irreparabelt. Röret med knoppen satt fäst med en klämring på en stång inuti ett annat rör. Svårt att förklara – svårt att reparera.

Efter lite funderande ordnade jag en tillfällig lösning med en ståltråd man kan dra i för att spola. Inte hållbart i längden – men får duga tills jag hittat en bättre lösning.

Man slipper i alla fall blöta ner skjortärmarna när man ska spola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.