Här är min Iphone

Här i riset ligger min Iphone. Risets eventuella nytta är ifrågasatt på nätet, men jag tror inte det gör någon skada i alla fall.
Här i riset ligger min Iphone. Risets eventuella nytta är ifrågasatt på nätet, men jag tror inte det gör någon skada i alla fall.

Ytterligare en dag på fältet. Eftersom det var en dag med passerande regnskurar så tog jag en paus varje gång regnet slogs på. Men efter andra regnskuren gjorde jag ett ödesdigert misstag.

När jag kom ut igen satta jag mig på trädgårdstraktorn utan att titta först – och missade att sistsen hade blivit fylld med vatten. Den insikten kom först när jag plötsligt blev kall om baken. Först tog jag det med jämnmod, livet har gett mig hårdare slag. Men sen kom jag att tänka på mobilen..

Eftersom man i min bransch blir varm av att arbeta hade jag hängt av mig jackan och stoppat min Iphone i bakfickan som jag brukar. När jag fick upp telefonen var den genomsur och jag skakade direkt ut så mycket vatten jag kunde och torkade av den. Avslutningsvis stängde jag av den och plockade ur sim-kortet..

Sen fick jag sätta mig och söka på ”wet Iphone”. Webben är fylld av mer eller mindre bra tips för den här situationen. Kontentan är att man ska låta den torka i lugn och ro. Inte varmluftsugn, mikro eller hårtork. Och man ska inte sätta den på laddning. Och absolut inte sätta på den för att se om den funkar – det är så man bränner sönder kretsarna.

Ett tips som verkade rimligt var att låta den torka i ris. Andra hävdar att det inte fungerar – men eftersom det knappast gör någon skada så försöker jag. Nu gäller det att ha tålamod. Minst ett par dagar ska den ligga på tork innan man slår på den.

Så om inte annat får jag lite lugn och ro. Känns lite ovant när telefonen inte ringer och man dessutom inte direkt får veta att man fått mejl. Nästan lite nostalgiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.