Tävling: Gissa jordbruksredskapet

Snubblade över utstickande del av det här redskapet. När jag började dra hörde jag rasslande kedjor – och insåg att det är för stort för att man ska kunna ta det över axeln. Nu vet du lika mycket som jag – var med och gissa!
Snubblade över en utstickande del av det här redskapet. När jag började dra hörde jag rasslande kedjor – och insåg att det är för stort för att man ska kunna ta det över axeln. Nu vet du lika mycket som jag – var med och gissa!

För snart två år sedan hittade jag en gammal harv i skogen. Igår snubblade jag över ett nytt redskap. Har ingen aning vad det är men ska göra ett försök att lyfta ut det under dagen.

Var med och gissa!

Den som först lämnar rätt svar i kommentarsfältet får fri öl eller motsvarande förtäring enligt önskemål under ett besök på gården.

Uppdatering, redskapet utgrävt, men jag vet fortfarande inte vad det är.

10 reaktioner till “Tävling: Gissa jordbruksredskapet”

  1. Jag tror det är en ”kälke” som en häst drar stock på.

    1. Kälke ligger nog nära till hands, men vad skulle i så fall den roterande balken vara till? Jag känner mig nästan mer förvirrad när jag ser den i helhet.

      1. Jag tror också på kälke att dra timmerstockar med. Ena änden av stocken läggs upp på den roterande balken, den andra änden av stocken släpar på marken. Balken måste rotera för att kunna svänga under körningen.

  2. ser ut som en del, av något mycket större….. ställbart…. kanske en kup-plog eller rensplog. Verkar vara gömt under en jordhög för att slippa se den mera av någon som givit upp. Hallonris som vuxit där länge. Chansning………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.