Traktorkunskap för nybörjare

När jag skaffade traktor hade jag bara en vag aning om hur de olika reglagen fungerade. Jag provade mig fram och lyckades till slut hitta en gammal manual på nätet. Veckans söndagsfilm är tänkt som en genväg för andra nybörjare.

Det är en liten genomgång över hur de olika reglagen fungerar på min traktor. Det finns mängder med olika traktorer och ju senare modell desto mer avancerade/komplicerade brukar de vara. men nästan alla har samma funktioner så förhoppningsvis kan de här filmen vara till nytta.

4 reaktioner till “Traktorkunskap för nybörjare”

  1. Fin – oavsiktlig (?) – referens till filmen Full Metal Jackett i början…”There att many like it but this one is mine!”. Haha!

  2. Bra val av maskin, har själv en JD 2130, förmodligen en av de bästa slitvargar företaget producerat, outslitliga.Men allra bäst kommer den till nytta när du skaffar en lastare. Oumbärlig när det gäller att bära bort skrot och hämta hem saker, typ ved, grus,stenar, skräp och allt annat, vatten till djuren bland annat. Fyll snöskopan med vatten, bär ut och ställ traktorn på åkern.

    1. Jo, en lastare är bra till mycket. Tänkte montera en för några år sedan men det var rätt hopplöst att hitta fästjärn som passade – beställa från JD kostade i samma storleksordning som själva lastaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.