Nyodling XII: Täckdikning pågår

Annons
Dela gärna
När man backar med dragkula på trepukten får man vara försiktig. Trepunktslyften har bra med kraft för att lyfta – men håller inte emot ifall släpet vill stegra sig.
När man backar med dragkula på trepunkten får man vara försiktig. Trepunktslyften har bra med kraft för att lyfta – men håller inte emot ifall släpet vill stegra sig.

I höstas passade jag på att få ett par diken grävda genom surhålorna på den blivande åkern. Och helt plötsligt är det dags för vårbruk på min nyodling.

Eftersom dikena går tvärs över mina marker så måste jag lägga igen dem för att komma fram med traktorn. Idag kom rören i marken och jag håller på med grusning. Lasta går bra med traktorn – men att få gruset på rätt ställe runt dräneringsröret innebär handarbete.

Fyra släp med grus har jag nu handskyfflat på plats – och snart är jag halvvägs. Funderar på att fylla igen en bit så jag kommer över med traktorn. Måste bara lista ut hur hårt jag måste packa det fyllda diket för att inte sätta fast mig när jag kör över. Det blir att testa sig fram.

Annons

Täckdikning är nog enklare med specialmaskiner.

Här har jag sammanfattat hela projekt nyodling.

Nyodling XIII: Skogen har blivit åker 

Annons

En kommentar till “Nyodling XII: Täckdikning pågår”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.