Chilin har satt frukt

Mina Espelette har redan satt rejäla frukter. Nu är det bara ayy vänta, dem här sortens chili ska vara röd när den är mogen.
Mina Espelette har redan satt rejäla frukter. Nu är det bara att vänta, dem här sortens chili ska vara röd när den är mogen.

I våras sådde jag tre sorters chili: Habanero, Espelette och Hot Lemon. Sen jag planterade om dem i stora krukor och satte ut dem i växthuset har jag inte funderat så mycket på dem. Men nu finns det frukt.

Det är min Espelette som har börjar fruktsättningen, en del är riktigt stora redan men de ska bli röda innan de är klara. Såg att en del börjat blomma redan när jag satte ut dem i växthuset, men trodde det var en anomali. Kanske beroende på växtbelysningen eller annat. Men nu är det alltså chili på gång. Habaneron blommar också, men min Hot Lemon satsar fortfarande på att bli stora och ståtliga.

Är rätt nöjd att jag har alla plantorna i krukor i år. Det blir lite lättare att hålla efter ogräset då. Men frön finns överallt så jag får gå igenom krukorna emellanåt och plocka de ogräsgroddar som är på väg. Sen är bevattningen lite känsligare när man har dem i krukor. Men med vattentanken precis bredvid går det ganska lätt ändå.

Än så länge går växthusodlingen efter planerna. Drygt förti plantor har jag på gång.
Än så länge går växthusodlingen efter planerna. Drygt förti plantor har jag på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.