En återuppstådd magnolia

Den torra kvisten i mitten var allt som fanns kvar i våras. men i helgen upptäckte jag att nya skott letat sig upp ur  jorden. Så nu har jag trots allt en magnolia.
Den torra kvisten i mitten var allt som fanns kvar i våras. men i helgen upptäckte jag att nya skott letat sig upp ur jorden. Så nu har jag trots allt en magnolia.

För drygt ett år sedan fick jag en magnolia av mina arbetskamrater. Visste att det var på gränsen för att den skulle klara sig här men jag försökte. Gav den de bästa förutsättningarna och täckte den med granris i vintras. Men i våras såg det hopplöst ut.

Min magnolia såg ut att ha knoppar men det kom aldrig några blad. I juni var det bara att konstatera att den var död. Bara en torr kvist stack upp ur jorden. Jag sörjde (nåja) den ett tag men accepterade faktum.

Men i helgen upptäckte jag miraklet – magnolian har återuppstått! Trodde först att det var ogräs runt den torra kvisten i mitten men insåg snabbt att det var magnoliablad och fick det bekräftat av besökande trädgårdsexpertis (min mamma).

Så nu är det bara att avvakta. Kommer de nu mjuka magnoliastammarna att klara nästa vinter. I så fall kommer jag kanske att få mina första blommor nästa sommar.

3 reaktioner till “En återuppstådd magnolia”

    1. Det här underverket behövde ingen tro. Jag hade gett upp hoppet men det fungerade ändå-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.