Min självgående blomrabatt

Åkern är plöjd och harvad. Sen har jag fräst åkerkanten – handkrattat för att får bort allt bös – det som ligger till vänster som en sträng. slutligen har jag sått och vältar alltihop. Nu hoppas jag på regn idag.
Åkern är plöjd och harvad. Sen har jag fräst åkerkanten – handkrattat för att får bort allt bös – det som ligger till vänster som en sträng. Slutligen har jag sått och vältat alltihop. Nu hoppas jag på regn idag.

Nu får jag se hur det går. Jag tvivlar varje år på naturen – ska det verkligen bli växter av de här små fröna? Och kommer det att bli rätt sorts växter i så fall? Så här ser planen ut i alla fall:

Jag kör ju gröngödsling på nästan hela åkern, men en liten remsa längs med diket har jag sparat för att åtminstone komma igång med odlingarna. Här har jag förberett en självgående rabatt som enligt planen ska sköta sig själv med minsta möjliga underhåll.

Längs diket har jag sått gräs i en knappt gräsklipparbred sträng. Därefter kommer en remsa med kamomill – ny gräsremsa – ringblommor. Om allt går som jag hoppas kommer kamomillen och ringblommorna att självså sig om jag lämnar lite blommor. Då behöver jag bara köra över gräsremsorna någon gång emellanåt för att hindra att de sprider sig – och skörda naturligtvis. Med tiden får jag sprida lite gödsel där också. Håll tummarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.